KNSB VAS 7: op bezoek in Amersfoort

Voor het eerst in de geschiedenis van de KNSB competitie heeft VAS een zevende team. Het team bestaat uit jonge honden (van geest). De gretigheid spat er van af. De eerste wedstrijd werd gespeeld in Amersfoort. Het was nog lang onrustig daar…

Op bord 6 brak Michiel de ban in ons voordeel en bracht de stand op 1-0

Op bord 7 won Bas de Haas. In een hyperaccelerated sicilian dragon (zoals Bas dit zelf omschreef) ontstonden vele tactische complicaties. De partij was 14 zetten oud toen de tegenstander van Bas opgaf. 2-0. Dat noemen ze de VAS stijl!

Op bord 4 leek de tegenstander van Evert Jan zwaar te willen aanvallen. Daarbij blunderde hij twee torens en gaf een paar zetten later op. 3-0. Dat ging lekker zo!


Op bord 5 stond Sander verloren, maar vertelde ons “dat hij zijn tegenstander er nog even voor ging laten werken”. Even later werd het toch 3-1


Op bord 3 verloor Matthew, hoewel de stelling lange tijd juist in Matthews voordeel leek te zijn. 3-2. Het werd dus toch nog spannend.


Op bord 8 stond Hans afwisselend totaal gewonnen, totaal verloren en weer totaal gewonnen. Na een illegale zet moest hij een andere zet spelen die materiaal verloor.
Even later had hij dat materiaal weer teruggewonnen en nog even later had zijn tegenstander opgegeven. 4-2. Dat betekende dat er in ieder geval 1 matchpunt binnen was.


Op bord 1 viel invalster Marrit aan op de koningsvleugel en zette de tegenstander vakkundig klem. Wij hopen dat Marrit vaker wil invallen. 5-2. De buit was binnen!


Op bord 2 leek Maxim te kunnen winnen van een zeer sterke tegenstander (1833), in een toreneindspel met een pion meer. Hij wees tweemaal een remise aanbod af.
Helaas vond Maxim op het allerlaatst net niet de juiste voortzetting. De pluspion werd een randpion en de tegenstander dwong remise af. 5.5 – 2.5


Met deze uitslag staat VAS 7 nu bovenaan in klasse 6D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *