Update online VAS-Jeugd team: op jacht naar het kroontje voor de naam

De topsport is keihard. Pieken moet op het juiste moment, anders is het niets waard. Een les die nu volop geleerd wordt door onze online schakers. Twintig minuten voor tijd glippen we steevast naar de koppositie. Maar dán is het nog doortrekken!
Nu, twee keer op rij, verschoten we ons kruit in dat laatste kwartier. Het wordt tijd om eens zwaarder geschut in te gaan zetten…

Ronde 7

Bij de afgelopen toernooien is er één constante, en dat is: Jan eindigt bovenaan. Hoe erg Take ook zijn best doet, hij kan er maar niet aan tippen. En het is spannend tussen die twee. 1-1 klassiek, 4-4 rapid – ja, dat wordt onderling fanatiek bijgehouden -, wie gaat aan het eind van hun levens aan het langste eind trekken?
Overigens toch knap dat Take elke keer zijn gezicht laat zien (bij wijze van spreken dan). Tijdens ronde zeven zat hij nog half in een restaurant. Bij ronde acht schaakte hij al rennend naar de auto. Je moet er wat voor over hebben!

Dit verslag, in de categorie talenten spotten, speciale aandacht voor Daniel in ronde zeven! Na drie nullen op rij (de befaamde lange rokade), was hij het zat. Hij besloot winnend verder te gaan, wist een paar sterke schakers het bos in te sturen en stond even pontificaal bovenaan. Zowat in zijn eentje haalde hij Kennemer Combinatie in.
Erg knappe prestatie van deze Lopergroeper… Natuurlijk wordt het daarna lastig. Max schoot hem gelukkig te hulp qua punten.

Alleen, na de zinderende slotsecondes, vonden we onszelf terug op de vierde plek. Een kleine uitglijder dit! Zeker vanwege het kleinere deelnameaantal, was dat geen goede zaak voor het klassement en verloren we de eerste plek.

Resultaten van 29 januari (ronde zeven).

Ronde 8

Émilien was er weer bij en dat merkten we! Het is een schaker met een toernooiplan: spelen, spelen, spelen! En de punten komen er dan vanzelf uitrollen. Top gedaan in dit geval, hij wist goed te beoordelen wanneer voor de kansen te gaan!
Hij deelde de kop van het team samen met Jan, dat zijn we gewend inmiddels.
Ook was William weer ontketend. Zijn internetrating is eentje waar jeugdspelers van likkebaarden.
En goed om Mick met een kroontje te zien!

Wat opvalt aan de deelnemerslijst: meer dan de helft bestaat uit andere namen dan in ronde zeven. Leuk, want daar is het ook zeker voor bedoeld: lekker komen aanschuiven als je zin hebt in wat schaken die avond. Het enthousiasme is nog groot.
Maar stiekem hopen we weer eens op volle bak!

Resultaten van 5 februari (ronde acht).

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *